GO BACK
        TO MENU

        Momentul sedintei foto de cuplu si locatiile pentru sedinta foto din ziua nuntii sunt foarte importante. Este excelent să avem dinainte câteva coordonate în legătură cu acest moment, dar cele mai importante sunt: unde vom face fotografiile și cât timp avem la dispoziție. Bineînțeles, mai sunt și alte aspecte adiacente celor două. Ce mai trebuie să luați în calcul atunci când alegeți locurile pentru ședința foto de cuplu?

        1. Să rămâneți aproape de locul nunții

        Majoritatea nunților se petrec int-una sau două locații principale: cea a ceremoniei religioase și cea a petrecerii. Uneori se întâmplă că acestea să fie chiar în același loc, ceea ce va poate scuti de o parte din drumuri. Tot pentru a câstiga timp, e util să rămâneți într-o singură locație principală  pentru ședința foto de cuplu.Veți fi surprinși să vedeți câte fotografii frumoase și câte  ipostaze diverse se pot obține într-un singur loc dacă este bine ales și dacă vă concentrați mai degrabă pe conexiunea dintre voi decât pe a “schimba peisajul”.

        Veți fi surprinși să vedeți câte fotografii frumoase și câte  ipostaze diverse se pot obține într-un singur loc dacă este bine ales și dacă vă concentrați mai degrabă pe conexiunea dintre voi decât pe a “schimba peisajul”.

        2. Să alegeți cel puțin un loc în aer liber (recomandări pentru nuntă în aer liber aici)

        Dacă timpul vă permite și vă doriti să faceți fotografii în mai multe locații, măcar una dintre ele ar trebui să fie afară, în aer liber, într-un colț de natură sau un peisaj urban care va place.

        Dacă este în mijlocul zilei, când soarele este deasupra, este important să luați în calcul ca locația voastră să aibă zone de umbră și de asemenea puțină intimitate, astfel încât să nu aveți oameni pe fundalul fotografiilor sau “spectatori” care să va facă să vă simțiti inconfortabil.

        3. Să fie pe placul vostru

        Locația ședinței foto din ziua nunții trebuie să fie una care să vi se potrivească amândurora, să fie așa cum vă visați. Chiar dacă ați văzut o grămadă de fotografii pe internet cu cupluri care arătau superb pe o pajiște în bătaia vântului, chiar dacă fotograful vine cu câteva propuneri, s-ar putea ca voi să simțiți că vi se potrivește mai bine un alt scenariu. Stabiliți împreună cu fotograful vostru de nuntă care este cea mai bună optiune.

        Și încă ceva: mai important decât unde veți face fotografiile este ce emoții veți transmite și ce va surprinde fotograful. Voi sunteți cei mai importanți, nu peisajul din spatele vostru.

        4. Să verificați spațiile cu scurt timp înainte de ziua nunții

        O anumită locație poate arăta extraordinar în timpul primăverii și complet diferit toamna. De asemenea, unele lucruri se pot schimba în câteva luni: poate vă bazați pe o pajiște superbă  pe care între timp a început să se construiască ceva, sau pe fațada unei clădiri care în ziua nunții voastre este în renovare și este acoperită de schele.

        Este important să mergeți cu câteva zile înaintea nunții să verificați locurile, că să vă asigurați că sunt exact așa cum va așteptați.

        5. Să va interesați dacă trebuie să plățiți și dacă aveți voia să faceți fotografii acolo

        Dacă alegeți locații care sunt în afara spațiului unde se desfășoară nunta, este foarte important să verificați aceste două aspecte. Nu uitați să obțineți permisiunea de fotografiere cu ceva timp înainte, pentru a rezerva un interval orar perfect pentru voi.

        6. Să aveți suficient timp la dispoziție

        Este nemaipomenit să aveți un orar al zilei nunții voastre, va va ajuta în multe privințe. Ședința foto este ceva ce ar trebui făcut în tihnă, fără să va îngrijorați că lipsiți de la nuntă. Aveți tot dreptul la o ora doar a voastră! În funcție de coordonatele nunții și de cât este de important acest aspect pentru voi, stabiliți împreună cu fotograful câteva momente în care să fiți doar voi.

        Ar fi mai fi un lucru de luat în considerare: aveți în minte locul perfect pentru ședința voastră foto de cuplu, dar este mult prea departe. Există o soluție pentru asta: o ședință foto de logodnă sau o ședință foto după nuntă.

        Ședința foto de logodnă este totodată o ocazie nemaipomenită să vă cunoașteți fotograful, să vă acomodați și relaxați în față aparatului de fotografiat. Aveți mai mult timp la dispoziție decât în ziua nunții, puteți alege locul vostru preferat la care nu aveți acces în ziua nunții și nu există absolut nicio presiune. Ședința foto după nuntă are aceleași avantaje, plus faptul că aveți ocazia să îmbrăcăți din nou ținutele de mire și mireasă. Cool, nu-i așa?

        Aceasta este lista mea. Ce credeți că mai este important atunci când alegeți locațiile pentru ședința foto din ziua nunții? Ați mai adăuga ceva această listă?

        Pe curând, XO

        Alexandra